1789

De start van een familietraditie

De rijke historie van Koninklijke Van Kempen & Begeer begint in het jaar 1789. De jonge leerling Johannes Mattheus Van Kempen wordt toegelaten tot het smedengilde van Utrecht. Zijn onderscheidende werk en bekwaamheid maken dat Van Kempen vanaf dan ook zijn eigen meesterteken mag voeren.

1858

Het Koninklijk predicaat

Bij de opening van hun nieuwe en indrukwekkende fabriek in Voorschoten in 1885 ontvangt Van Kempen & Begeer van Koning Willem III het predicaat ‘Koninklijk’. Een mijlpaal voor het familiebedrijf dat hiermee aan de basis van de industriële revolutie in het land meewerkt.

1877

Internationale expansie

Als J.M. Van Kempen in 1877 overlijdt neemt zijn jongste zoon, J.M Van Kempen IV, de leiding over. Het bedrijf start met export en opent diverse internationale kantoren. In Europese steden als Brussel en Parijs maar ook overzees in Nederlands-Indië. Onder de opvolgende generaties groeit het bedrijf uit tot een werelds merk van industrieel niveau.

1933

Piet Hein collectie

Het kenmerkende en elegante Piet Hein bestek werd door Carel Begeer namens Van Kempen & Begeer passend voor het interieur van het koninklijke jacht ‘Piet Hein’ ontworpen. Het gloednieuwe vlaggenschip was een huwelijksgeschenk van het volk aan prinses Juliana en prins Bernhard.

2020

Royal Finesse

Met meer dan 200 jaar ervaring en expertise zijn de collecties van Koninklijke Van Kempen & Begeer een tijdloos kwaliteitsproduct. Traditioneel vakmanschap dat onze historie reflecteert en dat nog steeds binnen het modern design past. Een investering in iets tastbaars dat zijn kwaliteit niet verliest en in emotionele waarde alleen maar groeit.